Hank blogt

LIFESTYLE

10 Tips en trucs voor videobewerking voor beginners

Videobewerking is altijd als tijdrovend en eentonig beschouwd door mensen. Vroeger was videobewerking een gecompliceerde taak die mentaal en fysiek uitputtend was. De films moesten fysiek worden geknipt en gesplitst met behulp van een splicingmachine om een video te bewerken. Dit is echter ondubbelzinnig anders dan de methoden die we momenteel beoefenen.

Tegenwoordig is videoproductie zo eenvoudig dat u snel een video van uw smartphone kunt vastleggen en zelfs een verrassend hoog niveau van bewerkingen kunt uitvoeren zonder dat u de beelden van uw telefoon hoeft te exporteren. Videobewerking is, net als muziek, een zeer uitgebreid onderwerp omdat je blijft leren, ongeacht je ervaring en expertise. Hier zijn tien tips voor videobewerking om u te helpen uw reis naar een professionele video-editor te beginnen:

Kies de juiste computer

Voordat u begint met bewerken, hebt u een computer nodig die alle taken aankan die u erop gooit. Je hoeft niet per se een Mac te kopen voor videobewerking. Elke computer die capabel genoeg is om verschillende grote bestanden op te slaan en snel genoeg om renderingtaken efficiënt uit te voeren, is voldoende.

Als u een efficiënte editor wilt zijn, moet u ervoor zorgen dat u minimaal 8 GB geheugen beschikbaar hebt in uw RAM. Elke lagere limiet zal u als redacteur beperken als u in de toekomst professioneel of commercieel werk wilt doen. Investeren in een Solid-State Drive (SSD) is ook een beslissing die we ten zeerste aanbevelen, omdat traditionele harde schijven (HDD’s) veel langzamer en minder capabel zijn dan hun geavanceerde tegenhangers.

U kunt ook veel bewerkingstaken uitvoeren op moderne smartphones. Hoewel, als u bewerkingstaken van hoge kwaliteit wilt uitvoeren, een speciale bewerkingscomputer van het grootste belang is

Kies de juiste software 

Nadat u een geschikte computer voor uw taken hebt geselecteerd, moet u de juiste software kiezen voor uw bewerkingsbehoeften. Het kiezen van de juiste software kan een moeilijke taak zijn, omdat we tegenwoordig zoveel opties hebben om uit te kiezen. Omdat u een beginner bent, zoekt u naar software met een eenvoudige gebruikersinterface en een aanzienlijke verzameling sjablonen die de taak van het bewerken aanzienlijk eenvoudig voor u maken. InVideo is een  online video-editor  die bekend staat om zijn enorme sjabloonverzameling van vooraf bewerkte voorbeelden die u kunt aanpassen en zelf kunt maken.

Kies de beste beelden

Wees kieskeurig over de beelden die je selecteert voor de uiteindelijke cut. Om deze gewoonte te helpen, moet u ervoor zorgen dat u meer beeldmateriaal opneemt dan u nodig hebt, want als u dat doet, heeft u een heleboel opties om uit te kiezen. Vermijd het gebruik van wankele en onscherpe opnamen, omdat ze de algehele kwaliteit van de video met zich meebrengen. Kies de clips met de beste belichting en focus op het onderwerp voor video’s van hoge kwaliteit.

Kies de beste bewerkingspunten

Je moet uitzonderlijk strategisch zijn bij het selecteren van bewerkingspunten in je video. Vermijd het bewerken halverwege pannen of zoomen en maak sneden wanneer het beeldmateriaal stabiel en scherp is. Probeer al je overgangen er natuurlijk uit te laten zien, omdat het publiek kan zien wanneer overgangen er geforceerd uitzien en de montage halfslachtig. Als u vastzit in een situatie waarin u halverwege de beweging moet snijden, gebruik dan overgangen zoals doekjes en lost op.

Blijf uit de buurt van Jump Cuts

Een jump cut vindt plaats wanneer je twee opeenvolgende opnamen hebt van een scène met een vergelijkbare camerapositie, maar een verschil in het onderwerp of de positionering van het onderwerp. Door de twee shots naast elkaar te laten staan, ontstaat er een onaangenaam, schokkend effect voor het publiek vanwege de lichte herpositionering. Gebruik in dergelijke gevallen B-roll-beeldmateriaal of het fade-effect om een vloeiendere overgang te bereiken. Dit soort problemen komt meestal voor in interviewbeelden wanneer je van het ene stuk A-roll naar het andere moet gaan of van voice-over naar de A-roll moet gaan.

Wen aan de Geekspeak

Als onderdeel van de  videobewerkingsindustrie  moet u regelmatig communiceren met video-editors en klanten. Om efficiënt met hen te communiceren, moet u wennen aan de terminologie die vaak in de branche wordt gebruikt. De meest gebruikte termen die je als beginner tegenkomt zijn jump cuts, J cut, cutaways, montage en L cut.

Kies de beste muziek

Muziek is een cruciaal onderdeel van de meeste soorten video-inhoud. Het kan een hele nieuwe laag diepte aan de video toevoegen. Het kan echter ook een verder goede video verpesten als je niet voorzichtig bent in je selectieproces. Houd rekening met de toon die je wilt instellen via je video bij het selecteren van muziek. Vermijd muziek met songteksten als je video voice-overs heeft, omdat deze je publiek in verwarring brengen. U kunt ook het muziekvolume verhogen tijdens overgangen om ongemakkelijke stiltes tijdens de video te voorkomen.

Bewaar back-ups van uw beeldmateriaal

Voor een video-editor is het beeldmateriaal het meest waardevolle en moet u er meerdere externe back-ups van bewaren. Het bewaren van back-ups is een goede gewoonte in het geval van een ramp waarbij je je geliefde clips overkomt.

Sla uw werk op

Niets is meerdisheartening   dan uren aan een project te werken en dan al je voortgang te verliezen vanwege iets waar je geen controle over hebt. Je moet regelmatig sparen een tweede natuur voor je maken. Vergeet niet om de bestanden op te slaan om ze te herkennen en er gemakkelijk doorheen te navigeren.

Maak gebruik van sneltoetsen

Dit is de laatste van onze tips en trucs voor videobewerking, maar een belangrijke om efficiënter te zijn met bewerken. Moderne bewerkingssoftware wordt geleverd met veel sneltoetsen om collega-editors te helpen. Als u efficiënter wilt zijn bij het bewerken, moet u de relevante snelkoppelingen leren. U kunt ook overwegen om te investeren in een bewerkingstoetsenbord waarop alle sneltoetsen voor uw software zijn gelabeld.

Conclusie

Videobewerking lijkt misschien een ontmoedigende taak in de ogen van een beginner. Toch hebben moderne ontwikkelingen in het veld iedereen met een computer en bewerkingssoftware in staat gesteld om video’s tot op zekere hoogte te bewerken. Hoewel het pad om een topvideo-editor te worden van aanzienlijke lengte is, hopen we dat de hier genoemde tips het videobewerkingsproces voor u als beginner zullen vereenvoudigen.

Uitgelichte afbeelding van dayamay via Pixabay