Hank blogt

LIFESTYLE, Travel

8 dingen om van Havana, Cuba te houden

Hoewel Cuba een land is dat veel Amerikanen nog nooit bezocht hebben, is het niettemin een land dat een aantal van de meest muzikale en kleurrijke toeristensoorten ter wereld biedt. Een stad die bijzonder bijzonder is en een bezoek waard is, is Havana. Als hoofdstad van de natie en woonplaats van miljoenen Cubaanse inwoners, is Havana een magische plaats om een week door te brengen.

Als je een van de gelukkige inwoners van de Verenigde Staten bent die in aanmerking komen voor een reis naar deze prachtige bestemming, realiseer je je misschien niet hoe most Havana te bieden heeft. Als zodanig kan het nuttig zijn om vóór je aankomst wat onderzoek te doen. Bekijk, naast het bijspijkeren van je Spaans, deze acht andere dingen om van Havana, Cuba te houden

1. De muziek

Zonder twijfel is een van de eerste dingen die je opvallen als je de straat op stapt, de klanken van levendige gitaren en salsamuziek die uit verschillende richtingen door de lucht schalt. Als het rustig is waar je staat, blijf dan nog een paar blokken slenteren. Havana is ook geweldig om te verkennen.

2. De drankjes

Terwijl je door de stad wandelt en alle stoepmuziek vindt om van te genieten, maak dan zeker ook tijd voor een drankje… of drie. Van de wereldberoemde Cuba Libre tot een onweerstaanbare mojito gemaakt met enkele van Cuba’s beste rum, je vindt er voortreffelijke gemengde favorieten voor een waanzinnig lage prijs

3. De kleuren

Iets anders dat rond Havana zeker je aandacht zal trekken zijn de levendige kleuren die je bijna overal waar je komt vindt in muurschilderingen, huizen en bedrijven. Bovendien bevatten veel van de traditionele kledingstijlen ook heldere en aantrekkelijke kleuren. Het maakt dat de stad op een unieke manier levendig aanvoelt.

4. Het eten

De populaire Cubaanse keuken mag dan eenvoudiger zijn dan veel andere geliefde gerechten in de wereld, dat maakt ze niet minder smakelijk. Terwijl je rondtoert langs alle drankjes en kleuren die de stad te bieden heeft, zorg je voor een volle maag zodat je je verstand kunt bewaren. Probeer een van de vele heerlijke terrasrestaurants!

5. De Mensen

Een andere top reden om van Havana te houden is dat het minder te maken heeft met gebouwen en voeding en meer met het hart van wat de stad maakt tot wat ze is: de mensen. Afkomstig uit alle lagen van de bevolking en met een grote verscheidenheid aan passies en interesses, zijn de inwoners van Havana zeer gastvrij voor bezoekers.

6. De Architectuur

Omdat Havana een oude stad is, tonen veel van de gebouwen er een fascinerende cultuur en geschiedenis die een droom is voor fotografen. Er is geen tekort aan ongelooflijke ontwerpen, van de schitterende koepel van het Capitoolgebouw tot de luxueuze moderne hotels en de 200 jaar oude historische hotels

7. De kunst

Als je plaatselijke kunst waardeert, dan is Havana de plek om heen te gaan. In een bruisende stad met talloze kunstenaars, zetten duizenden verkopers elke dag een plekje op om hun kunst te verkopen. Er zijn veel unieke mogelijkheden, van enorme schilderijen met fijne details tot interessant houtwerk en interessante puzzels. In veel opzichten is dit een beter alternatief dan winkelen in een cadeauwinkel van een hotel. De meeste artikelen zijn super betaalbaar, en door souvenirs van de plaatselijke bevolking te kopen, steun je onafhankelijk ondernemerschap

8. Het uitzicht

Behalve spectaculaire architectuur heeft Havana ook een aantal fenomenale uitzichten in het algemeen. Havana is een plaats waar je schitterende foto’s kunt maken, van de adembenemende zonsondergangen bij de Malecón langs de zee tot de glinsterende stadslichten die ‘s avonds over de hemel dansen. Vergeet alleen niet de plaatselijke bevolking te respecteren als je op de ontspanknop van je camera zit weg te klikken.

Op slechts 45 minuten vliegen van Florida’s vliegveld Ft. Lauderdale is Havana 100% de moeite waard als je ooit de gelegenheid hebt om te gaan. Op je ontdekkingstocht!

Uitgelichte foto door SweetMellowChill van Pixabay