Hank blogt

LIFESTYLE, Travel

Dingen om over na te denken als je voor de eerste keer je reis naar Rome plant

Niets kan je voorbereiden op de ware grootsheid van Rome tot je het zelf beleeft, hoe vaak je ook toeristische foto’s van de stad hebt gezien. Met dat in gedachten volgen hier een paar aanwijzingen om je te helpen het meeste uit je eerste reis naar Rome te halen.

De meest informatieve tip is om de belangrijkste bezienswaardigheden te bekijken om van Roma in al zijn glorie te genieten.

1. Verdwaal – Verdwalen in de piepkleine straatjes van Rome is een van de beste manieren om de stad te zien. Je komt vroeg of laat wel een geheime piazza of een adembenemend uitzicht tegen.

2. Wees voorbereid op drukte – Rome is een van de meest bezochte steden ter wereld, en tijdens het hoogseizoen voor toeristen kan de drukte behoorlijk overweldigend zijn. Probeer in deze tijden of in de vroege ochtend enkele van de minder populaire bezienswaardigheden te bekijken om drukte te vermijden.

3. Kleed je passend – Veel van de kerken in Rome hebben specifieke kledingvoorschriften, dus je kunt het beste voor je bezoek vooraf nagaan wat je moet dragen. De Sint-Pietersbasiliek vereist geen kleding boven de knieën voor zowel mannen als vrouwen, terwijl andere kerken een kleine vergoeding vragen voor wie niet gepast gekleed is.

4. Zoek wat gelato – De Italianen zijn serieus over hun gelato, en het is een van de lekkerste traktaties in de stad! Probeer enkele smaken die uniek zijn voor Italië, zoals nocciola of pistache, of bezoek Gelateria Fatamorgana bij Piazza Navona als je op zoek bent naar wat extra flair in je hoorntje.

5. Gebruik het openbaar vervoer – Rome heeft een uitstekend openbaar vervoer dat je naar de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad kan brengen. Bespaar geld en tijd door de bus, metro, of tram te gebruiken in plaats van een parkeerplaats op straat te zoeken.

6. Investeer in een Roma Pass – Als je van plan bent veel bezienswaardigheden te bezoeken, is het kopen van een Roma Pass een goede manier om wat geld te besparen. De pas geeft je gratis toegang tot veel van de musea en archeologische sites en geeft korting op andere attracties en het openbaar vervoer.

7. Leer een paar zinnen – Italianen staan bekend om hun vriendelijkheid, en het wordt altijd op prijs gesteld als bezoekers proberen wat Italiaanse woorden en zinnen te gebruiken. Als je weet hoe je “hallo” en “dank je wel” zegt, kun je een heel eind komen om je bezoek nog beter te maken.

8. Bezoek het Vaticaan ‘s avonds – De meeste musea en galerieën in Rome zijn op maandag gesloten, dus probeer de Vaticaanse Musea of de Sixtijnse Kapel te bezoeken op een dinsdag als ze tot laat in de avond open zijn voor wat extra tijd om te verkennen.

9. Wees je bewust van je omgeving – Hoewel het veilig is te zeggen dat de meeste mensen om je heen kerken en andere universele toeristische attracties zullen bezoeken, kunnen er toch enkele opportunistische zakkenrollers zijn die proberen te profiteren van verstrooide toeristen

Houd je bezittingen in de gaten, en laat ze niet onbeheerd achter terwijl je door drukke straten loopt of hoog rond bruggen of trappen met je telefoon foto’s maakt.

10. Geniet! – Rome is een stad die je in een rustig tempo moet savoureren en genieten. Breng een middag door met het bekijken van de mooie mensen op een piazza, eet een ontspannen lunch onder het genot van een fles wijn, en neem al het moois van de stad in je op. Je zult er blijvende herinneringen aan overhouden en terug willen komen voor meer.

Hier zijn nog wat suggesties over plaatsen om te bezoeken..

Het Colosseum

Het Colosseum is waarschijnlijk een van Rome’s bekendste toeristische attracties, en het is geen wonder waarom. Dit iconische amfitheater werd gebouwd in de jaren 70 na Christus en kon tot 50.000 toeschouwers bevatten. De binnenkant is nog opmerkelijk goed bewaard, met marmeren vloeren en gedetailleerde fresco’s op de muren.

Het Pantheon

Het Pantheon draagt de titel voor het hebben van de grootste niet ondersteunde koepel ter wereld en is een van die gebouwen die je moet zien om te geloven. Deze oude Romeinse tempel bestaat al sinds 125 n. Chr. en deed dienst als Romeins mausoleum voor hij als kerk werd aangepast.

De Spaanse Trappen

De Spaanse Trappen werden genoemd naar koning Filips V van Spanje, die Rome in 1723 bezocht en deze trappen beklom naar de Sint-Pietersbasiliek. Dit gebied trekt veel bezoekers met zijn luxe winkels en schilderachtige uitzichten op de Sint-Pieterskoepel en de Trinità dei Monti kerk erboven.

Geniet van het beste eten ter wereld

Italiaanse keuken: Italië is wereldberoemd om zijn culinaire bekwaamheid en hier in Rome vind je een aantal van de beste gerechten. Chef-koks hebben de eetstijl uit verschillende culturen en tradities in één grote smeltkroes gecreëerd. De Romeinse keuken heeft het beste van elk geërfd.

Een reis naar Rome is niet compleet zonder een traditioneel Italiaans diner dat bestaat uit een ongedwongen maar elegante maaltijd die typisch buitenshuis wordt opgediend met familie en goede vrienden. Of het nu gaat om pizza of pasta, zeevruchten of wijn – je bent in voor een traktatie.

Locaties voor romantisch dineren

Locaties voor een romantisch diner: Hier zijn enkele plekjes die perfect zouden zijn voor een aanzoek of het vieren van een jubileum.

Colosseum View Rooftop Terrace

Als je indruk wilt maken op je geliefde met uitzicht over een van de meest fantastische attracties van Rome, dan is dit de plek waar je heen moet.

Het restaurant Colosseum View biedt vanaf zijn zolderterras panoramische uitzichten op het Colosseum en het Romeinse Forum en de Capitolijnse Heuvel.

Kasteel van Sant’Angelo

Dit kasteel dateert uit de 12de eeuw en is met zijn sprookjesachtige sfeer een van Rome’s meest romantische plekjes. Het kasteel is nu een hotel met een restaurant met Michelin sterren, zodat je er in stijl kunt wijn drinken en dineren.

Piazza Navona

Dit levendige plein bruist altijd van de toeristen en de plaatselijke bevolking en is de thuisbasis van enkele van Rome’s beroemdste restaurants. Van pizzeria’s tot verfijnde eetgelegenheden, er is hier voor elk wat wils.

Het Vaticaan

Als je het gevoel wilt hebben dat je op een exclusieve plek eet, dan moet je naar Het Vaticaan gaan. Met zijn toplocatie en uitzicht op de Sint-Pietersbasiliek kun je niet fout gaan.

En tenslotte..

Rome is een stad die voor iedereen iets unieks biedt en waarvan je langzaam moet genieten. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en heerlijke eten is het gemakkelijk te zien waarom het een van ‘s werelds populairste toeristische bestemmingen is. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog je reis te plannen.

Foto door Mathew Schwartz op Unsplash