Hank blogt

LIFESTYLE

Welk type slot moet je krijgen voor je voordeur?

We willen er allemaal zeker van zijn dat onze voordeur veilig en veilig is. Voordeuren zijn immers de gemakkelijkste en meest voor de hand liggende route naar ons huis en zijn vaak toegangspunten voor inbrekers. Als u overweegt welk slot of slot u voor uw voordeur moet krijgen, heeft deze gids alles wat u moet weten.

Sloten voor UPVC en houten deuren

De meeste Britten hebben een UPVC-deur of een houten deur. Deze deuren hebben meestal een zogenaamde nachtvergrendeling. Een standaard nachtvergrendeling is vaak een eurocilinderslot dat in de deur is ingebouwd en is zeer veilig.

Soms een Yale-slot genoemd, worden andere nachtsloten aan de binnenkant van een deur bevestigd. Deze sloten kunnen worden aangepast om automatisch te vergrendelen wanneer de deur gesloten is of om ontgrendeld te blijven.

Op UPVC-deuren is een veel voorkomend alternatief voor nachtvergrendelingen een meerpuntsvergrendelingssysteem. Deze sloten hebben meerdere vergrendelingspunten en een enkel mechanisme dat ervoor kan zorgen dat ze allemaal tegelijk vergrendelen.

Veel houten deuren hebben zogenaamde Mortimer sloten. Deze zijn ingebouwd in de deur, wat ze wat extra veiligheid geeft omdat ze niet kunnen worden afgedwongen. In tegenstelling tot nachtsloten en meerpuntssloten, vergrendelen ze echter niet automatisch wanneer ze gesloten zijn.

Alocksmith  in Portsmouthor , waar u ook gevestigd bent, kan nog meer advies geven over welk slot het beste is voor uw houten of UPVC-deur.

Zoek naar het British Standard Kitemark

Welk slot u ook kiest voor uw voordeur, zorg ervoor dat het het British Standard Kitemark draagt. Deze sloten zijn volledig doorgelicht op veiligheid, maar het is ook waarschijnlijk dat uw huis- of bedrijfsverzekering ze vereist, zodat u voldoende beschermd bent.

Deadbolts – nodig of niet?

Naast standaard voordeursloten vragen veel huiseigenaren zich af of ze een nachtslot aan hun voordeur moeten toevoegen. Een hoogwaardige nachtschoot kan zeker een aanzienlijke beveiliging aan uw voordeur toevoegen. Een slot dat automatisch vergrendelt als een nachtvergrendeling zorgt ervoor dat u uw deur nooit per ongeluk ontgrendeld laat.

Sleutelloze deursloten

Veel huiseigenaren kiezen nu voor sleutelloze deursloten. Deze sloten gebruiken een pin of keycard en zijn gebruikelijk in huurgebouwen zoals flats waar meerdere mensen toegang moeten hebben tot één deur.

Het voordeel van sleutelloze deursloten is dat ze niet kunnen worden gekozen en dat degenen die een pin gebruiken de kans verkleinen dat eigenaren hun sleutels verliezen en niet in staat zijn om binnen te komen. Ze kunnen ook extra beveiligingsfuncties bieden, zoals beveiligingscamera’s, automatische vergrendelingen, vergrendeling met afstandsbediening en alarmen.

Sleutelloze deursloten hebben ook hun nadelen. Ze zijn duurder dan standaard sloten en sommige elektronische sleutelloze sloten kunnen worden beïnvloed door stroomonderbrekingen. Ondanks deze nadelen zijn sleutelloze deursloten zeer veilig als ze goed zijn ingesteld.

Slimme sloten zijn in opkomst, waarbij velen zelfs elektronische sloten kopen die zijn gekoppeld aan hun Google Assistant of Amazon Alexa. Deze lijst met de  beste slimme sloten  heeft een geweldige selectie als u overweegt uw voordeur te upgraden van het typische sleutelslot.

Uitgelichte afbeelding van Photo Mix uit Pixabay